Начин на приготвяне
Смесете брашното със захарта и щипка сол, прибавете нарязаното на кубчета студено масло и разтрийте, докато се получат трохи.
Добавете 2-3 с.л. студена вода, събирете тестото на топка, оформете на плосък диск, увийте го във фолио и сложете в хладилник за около 30 минути.
Обелете крушата и я нарежете на тънки резени.
Разточете охладеното тесто върху хартия за печене на кръг, поръсете с 4 с.л. бадеми и лимоновата кора.
Разпределете крушите за сладкиша и ги поръсете с лимоновия сок.
Смесете 2 ч.л. захар и канелата и поръсете отгоре сладкия тарт.
Загърнете краищата навътре, намажете ги с меда и поръсете галета с останалите бадеми.
Печете галета със спелта, круши и бадеми в предварително загрята фурна на 190°С за около 30 минути. Този есенен сладкиш е върхът!
Коментари