Начин на приготвяне
Опечени чушки се обелват от ципата, овалват се в брашно, смесено с малко сол. Изтупват се от излишното брашно и пържим в загрято олио в тиганче до златисто.
Изваждат се в чиния, като се нареждат по края в кръг. В същата мазнина се запържва ситно нарязана глава лук. Добавят се настъргани домати, овкусяват се с малко сол, захар и чубрица.
Готви се, като се разбърква, докато почти се изпари сокът от домати.
Чуква се едно прясно яйце и леко се разбърква с дървена лопатка да стегне за кратко.
Доматената смес се сипва в средата на чинията, да покрие чушките.
Сервира се лятната гозба с клонка пресен босилек.
Вкусно, лятно и по-нискокалорично!
Коментари