Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Селска пиперена гозба

Селска пиперена гозба

Селска пиперена гозба3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Тичайте за топъл селски хляб с хрупкава коричка и идвайте да опитате от любимата ни селска гозба"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр
  • брашно - 1 к.ч. за овалване
  • олио - 5 с.л. за пържене
  • доматен сос
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • домати - 2 бр. настъргани
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • захар - 1 ч л
  • босилек - пресен
  • яйца - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опечени чушки се обелват от ципата, овалват се в брашно, смесено с малко сол. Изтупват се от излишното брашно и пържим в загрято олио в тиганче до златисто.

Изваждат се в чиния, като се нареждат по края в кръг. В същата мазнина се запържва ситно нарязана глава лук. Добавят се настъргани домати, овкусяват се с малко сол, захар и чубрица.

Готви се, като се разбърква, докато почти се изпари сокът от домати.

Чуква се едно прясно яйце и леко се разбърква с дървена лопатка да стегне за кратко.

Доматената смес се сипва в средата на чинията, да покрие чушките.

Сервира се лятната гозба с клонка пресен босилек.

Вкусно, лятно и по-нискокалорично!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много любимо ястие !
22.09.2021 11:18
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря Величка ,така е селска гозба ,но вкусна и в добавка с бърканото яйце е точно за сезона :)))
03.07.2019 20:54
1
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Класика! Това да го ям цяло лято и не ми омръзва!
03.07.2019 12:45
2