Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Кремсупа от броколи и гъби

Кремсупа от броколи и гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кремсупа от броколи и гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Не сте и подозирали колко вкусна кремсупа от броколи може да приготвите, докато не опитате тази рецепта"

Необходими Продукти

  • броколи - 500 г . (малка глава)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 бр. среден
  • печурки - 250 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 30 г
  • сметана - 300 г готварска
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и запържете лука в разтопеното масло и зехтина. Обичам да запържвам леко зеленчуците за някои кремсупи, защото това придава много по-добър вкус.

Когато омекне лукът, сложете почистените от люспи скилидки чесън, моркова, гъбите и картофа нарязани на парченца. Ако е нужно, добавете още малко мазнина.

Задушете за кратко с щипка сол и налейте вода, колкото да покрива продуктите. Изчакайте да заври и сложете броколите, накъсани на розички.

Варете зеленчуците до пълна готовност-25-30 минути, след това сложете сметаната, черния пипер и още сол на вкус. Разбъркайте за минутка-две и пасирайте до гладък крем. Можете да разредите с още вода вашата кремсупа от броколи или да сгъстите с още сметана - зависи каква консистенция предпочитате.

Поднесете кремсупата от броколи и гъби гореща със тънки парченца гъби за украса и капки зехтин за разкош.

*Ако ви притеснява да консумирате сурови гъби (тези за декорацията) може да ги запечете леко или бланширате.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: