Начин на приготвяне
Накълцайте лука и запържете лука в разтопеното масло и зехтина. Обичам да запържвам леко зеленчуците за някои кремсупи, защото това придава много по-добър вкус.
Когато омекне лукът, сложете почистените от люспи скилидки чесън, моркова, гъбите и картофа нарязани на парченца. Ако е нужно, добавете още малко мазнина.
Задушете за кратко с щипка сол и налейте вода, колкото да покрива продуктите. Изчакайте да заври и сложете броколите, накъсани на розички.
Варете зеленчуците до пълна готовност-25-30 минути, след това сложете сметаната, черния пипер и още сол на вкус. Разбъркайте за минутка-две и пасирайте до гладък крем. Можете да разредите с още вода вашата кремсупа от броколи или да сгъстите с още сметана - зависи каква консистенция предпочитате.
Поднесете кремсупата от броколи и гъби гореща със тънки парченца гъби за украса и капки зехтин за разкош.
*Ако ви притеснява да консумирате сурови гъби (тези за декорацията) може да ги запечете леко или бланширате.
Добър апетит!