Моите сполучливи пълнени патладжани

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор256841572
05/07/2019
"Приготвянето на перфектните пълнени патладжани е въпрос на сполучлива рецепта и ние ви я даваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 634
  • Преглеждания за месеца1078
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете патладжаните на две половинки. Издълбайте всяка, като оставяте около 1 см борд. Вътрешността запазете, тя ще ви трябва за плънката. Посолете всичко със сол и оставете за 1 час, за да се отцеди горчивината им.

Нарежете лука и чесъна на дребно. Моркова настържете на едро ренде.

Обелете и нарежете доматите на дребни кубчета.

След като патладжаните са се отцедили, ги измийте и подсушете. Нарежете вътрешността на дребно.

Загрейте зехтина и задушете в него нарязаните лук, чесън и морков. Щом останат само на мазнина, прибавете нарязаните парчета патладжан. Запържете и тях за кратко.

Добавете каймата, която предварително сте смесили с малко студена вода. Запържете и нея.

Накрая прибавете доматите, пресния босилек, черния пипер и сол на вкус. Гответе 10-15 минути, като разбърквате периодично, докато се сгъсти.

Намажете с мазнина тава и сложете лодките от патладжан. Напълнете ги с плънката и сложете да се пекат в загряна фурна на 200 градуса за 30-40 минути.

Извадете от фурната и наредете моцарелата. Върнете сполучливите пълнени патладжани за още 10 минути, колкото да се разтопи.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар