Начин на приготвяне
Измиваме и изчистваме пипера.
След което в тенджера слагаме ориз, вода, бульон и слагаме на котлона да набъбне, след като оризът е готов, с една малка лъжица пълним пипера, редим ги в подходяща тава и правим заливка с вода, сол, червен пипер и олио и заливаме пипера, слагаме във фурна за 1 час.
След като е готов пиперът, изсипваме сока на пипера в една малка тенджера - сокът е около 1 чаша.
Слагате на котлона, после добавяте брашното, яйце, куркума и кисело мляко и 1 чаша вода и бъркаме бързо, за да не останат бучки вътре. Бъркаме, докато стане на течна каша сместа. При необходимост може да добавите вода към соса.
Поднесете порция пълнени чушки със соса от куркума.