Начин на приготвяне
В купа разбийте с вилица яйцето и белтъците с щипка хималайска сол, докато станат на пяна.
Прибавете киселото мляко със содата и оцета. Разбъркайте.
Добавете лененото брашно и кокосовото масло. Отново разбъркайте.
Трябва да се получи гъста лепкава смес.
Със супена лъжица гребвайте от нея и оформяйте големи топки. Подредете в подмазана с кокосово масло тавичка с незалепващо покритие или използвайте хартия за печене.
Всяка топка притеснете с дланта, за да се изтъни. Поръсете със семена или подправки по ваш вкус.
Печете хлебчетата в предварително загрята на 175 градуса фурна на вентилатор до тест със суха клечка.
Използвайте плоските диетични хлебчета за направа на хамбургери, тостери или сандвичи.
Да ви е вкусно!