Начин на приготвяне
В голяма купа пресейте брашното. Налейте топлата вода с разтворенота в нея мая и една кафена лъжичка мед. Започнете да бъркате с дървена лъжица.
Когато тестото се хомогенизира добавете две кафени лъжички сол и разбъркайте.
Сложете го в набрашнена купа. Покрийте купата с парче найлон и кърпа. Оставете на топло докато тестото удвои обема си. Застелете голямата тава на печката с хартия за печене.
Посипете с брашно и буквално излейте тестото в средата на тавата. Разделете на две или три части.
Хлебчетата не се оставят за повторно втасване. Веднага щом разделите тестото посипете обилно с брашно.
Изпечете на 230 градуса в предварително загрята фурна за около 30-35 мин. Хлябът може да се изпече и в тенджера с диаметър 24 см.