Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Моята сполучлива памук погача

Моята сполучлива памук погача

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"И за да не кажете, че пак последни сте разбрали - ето как да приготвите уникално пухкава памук погача - рецептата е изпитана и много високо оценена"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 240 мл топло
  • топла вода - 240 мл
  • олио - 240 мл
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • суха мая - 7 г
  • брашно - 840 г
  • жълтък - 1 за намазване + 1 с.л. прясно мляко
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за месене (брашно, мая, захар, сол, вода, яйцата, киселото мляко и олиото) слагаме в хлебопекарна на програма Месене.

Тестото се дели на две части. Всяка се разточва във формата на правоъгълник, на тънко.

С остър нож се нарязват еднакви остри триъгълници с основа 5 см.

Навиват се на кифлички, като се започва от основата.

Редят се в тава 30 см, покрита с хартия за печене или подмазана.

Питката се покрива и оставя 30 минути на топло или във фурната на 50 градуса.

Намазва се с жълтък разбит с лъжица прясно мляко.

Печете памук погачата при 160°C ниско долу.

Памук погачата се пече до приятен златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: