Начин на приготвяне
Пригответе пандишпанено тесто от яйцата, захарта и брашното, изсипете го във форма с падащо дъно и печете блата в умерена фурна.
Карамелизирайте захарта, докато стане златиста на цвят, залейте я с водата и когато заври, изсипете сиропа върху напълно изстиналия блат.
Във 800 мл врящо прясно мляко добавете захарта, брашното, размито в останалото студено мляко, жълтъците и желатина, разтворен във водата.
Бъркайте крема, докато се сгъсти, охладете го, добавете с леко бъркане разбитите на сняг белтъци и го разделете на две части, като в едната прибавете какаото.
В средата на блата изсипете малко първо от тъмния крем, в средата му сипете светлия крем и така, докато и двата крема свършат.
Тогава с дръжката на вилица от средата към краищата на тортата изтеглете черти, така че повърхността ѝ да заприлича на паяжина.
Украсете тортата с наситнени ядки отстрани.
Сложете домашната торта по берковски в хладилника за няколко часа, за да се стегне, след което извадете сиропираната торта от формата.