Домашна торта по берковски (Паяжина)

30/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо855
  • Преглеждания за месеца573
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе пандишпанено тесто от яйцата, захарта и брашното, изсипете го във форма с падащо дъно и печете блата в умерена фурна.

Карамелизирайте захарта, докато стане златиста на цвят, залейте я с водата и когато заври, изсипете сиропа върху напълно изстиналия блат.

Във 800 мл врящо прясно мляко добавете захарта, брашното, размито в останалото студено мляко, жълтъците и желатина, разтворен във водата.

Бъркайте крема, докато се сгъсти, охладете го, добавете с леко бъркане разбитите на сняг белтъци и го разделете на две части, като в едната прибавете какаото.

В средата на блата изсипете малко първо от тъмния крем, в средата му сипете светлия крем и така, докато и двата крема свършат.

Тогава с дръжката на вилица от средата към краищата на тортата изтеглете черти, така че повърхността ѝ да заприлича на паяжина.

Украсете тортата с наситнени ядки отстрани.

Сложете домашната торта по берковски в хладилника за няколко часа, за да се стегне, след което извадете сиропираната торта от формата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар