Постни картофени кюфтета

Постни картофени кюфтета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ако имаме под ръка от тези картофени кюфтенца, постите нямаше да са никакъв проблем"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • магданоз
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се на еднакви по размер парчета и се варят, докато омекнат. Отцеждаме добре и оставяме да се охладят.

През това време се нарязва на ситно лук и зеленчуците за гарниране на постните картофени кюфтета, които могат да са по избор.

Картофите се намачкват с вилица, добавя се брашно, сол, черен пипер, нарязан магданоз и чубрица.

Омесва се като тесто и оформяме 4 картофени кюфтенца. Тайната е да се охладят за 10-15 минути в хладилника, за да стегнат, иначе ще се пръскат.

Загрява се олио в тиган и пържим постните кюфтета от двете страни до златисто.

Сервираме ги гарнирани с пресни зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: