Моята сполучлива бишкотена торта

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1722712
10/07/2019
"Ако на въпроса искате ли още торта, отговорът е Ъхъм с пълна уста, знаете със сигурност, че и вашата бишкотена торта е била сполучлива "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 957
  • Преглеждания за месеца1957
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави кремът, като за целта 800 мл мляко се загрява до кипване.

От 200 мл прясно мляко, пудинга, брашното, яйцата и захарта се прави гладка хомогенна смес, която се прибавя на тънка струя към врящото мляко.

Бърка се енергично с тел до получаването на гъст крем. Прибавя се и ванилията.

Във форма за торта с откачащ се ринг се редят бишкоти, подрязани до върха на ринга и потопени за миг в подсладено мляко.

На дъното в средата се поставя малка част от крема и се разнася на тънък слой.

Отгоре се подреждат бишкоти, като се подрязват, там където е нужно.

Намазва се отново с крем и се редят малките парчета от изрязаните бишкоти и т.н., докато прецените, че ще ви стигне кремът.

Така подредената бишкотена торта се поставя в хладилника, за няколко часа, и след което се украсява по желание.

Аз посипах с настъргани бишкоти, смлени бадеми и украсих с нарязан банан.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар