Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Плодова супа»Супа от пащърнак с ябълки

Супа от пащърнак с ябълки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Супа от пащърнак с ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • олио - 25 мл царевично олио
  • олио - 1 с.л. слънчогледово олио
  • бульон - 1.2 л пилешки бульон
  • лук - 1 глава
  • ябълки - 2 - 3 бр. зелени
  • масло - 1 с.л.
  • кисело мляко - 250 г
  • пащърнак - 4 бр. корени
  • къри - 1 1/2 ч.л. на прах
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете олио (слънчогледово) и масло и го загрейте. Задушете в него лука, нарязан на ситно. Когато лукът омекне добавете и корените пащърнак, нарязани на кубчета, както и кърито, и разбъркайте.

Сипете бульона, подправете на вкус, оставете и кипне и варете на слаб огън 30 минути, без похлупак.

Когато пащърнака се свари добре сваляме тенджерата от котлона и я оставяме да охлади поне 15 минути. С помощта на пасатор пюрираме сместа и я застройваме с киселото мляко.

Кората на зелените ябълки се отстранява и се нарязва на тънки ивички. Самите ябълки се почистват много добре от семки и сърцевина, след което се нарязват на ситни парченца и се добавят към пащърнака.

Сгорещете царевичното олио и изпържете в него нарязаните на тънки ленти ябълкови кори - не повече от 30 секунди са достатъчни.

Поднесете супата от пащърнак украсена с ябълков чипс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боряна
Боряна
А с киселото мляко какво правим?
11.07.2013 19:08