Моите сполучливи домашни банички

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
666
3915
7
09/07/2019
"В страна, в която всеки си има любими домашни банички, моите все ще са на първо място, защото рецептата е изпитана "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 461
  • Преглеждания за месеца326
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото от вечерта. В купа сипваме киселото мляко и смесваме с бакпулвера. Разбъркваме добре. Наливаме леко затоплена вода и прибавяме сол, захар, суха мая и олио.

Разбъркваме с бъркалка и постепенно сипваме брашно, колкото е необходимо за еластично и нелепнещо тесто (приблизително 500-600 г).

Слагаме тестото в найлонов плик, завързваме и оставяме в хладилника за цяла нощ.

През деня вече оформяме баничките, като втасалото тесто изваждаме от хладилника, намазваме с олио и правим на топки, внимателно без да премесваме, да не спада много тестото.

Оставяме завити с найлонче за 15 минути на стайна температура.

После всяка топка тесто разтегляме с ръце, върху намазан с олио плот.

Смесваме разбито яйце (1 бр.) с олио (3 с.л.). Оформената кора за баничка, намазваме с яйцето, напръскваме с разтопено краве масло и наръсваме с натрошено сирене.

Навиваме малки вити банички като охлювчета и подреждаме в тава върху намазана с олио хартия за печене. Когато са готови всички банички, отгоре всяка намазваме с яйце и поливаме с малко разтопено краве масло.

Оставяме да втасат и печем в нагрята предварително на 180 градуса фурна до златисто.

Като извадим от фурната, намазваме сполучливите домашни банички с вода и завиваме с кърпа да омекнат.

Сервираме с кисело мляко или айран.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар