Суфле от тиквички със сирене и кашкавал

10/07/2019
"Свежо и толкова апетитно, че веднага се залавяме да го приготвим - а вие ще ни помагате или само ще гледате "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 770
  • Преглеждания за месеца7770
  • Преглеждания за седмицата267
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много сполучлива рецепта, а с царевично брашно стана трепач.

Измити тиквички се рендосват на едро ренде, поръсваме с малко сол. В купа се разбиват яйцата с вилица.

Прибавя се натрошено сирене, половината настърган кашкавал, олио, нарязан ситно копър, листа босилек, сол и черен пипер. С ръце се отцеждат тиквичките, но не много, и сипваме в яйчената смес.

Прибавяме 3 с.л. царевично брашно и малка лъжичка бакпулвер. Разбърква се на гъста смес.

В тава 24 см , върху хартия за печене сипваме сместа и печем в загрята фурна на 180 градуса около 25 минути.

Изважда се поръсваме с останалия кашкавал и връщаме във фурната докато се зачерви.

Изважда се зеленчуковото суфле, леко се охлажда и може да се нареже и сервира.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар