Постни пълнени тиквички с ориз

10/07/2019
"Любимите на малки и големи пълнени тиквички в чудесен постен вариант, подходящ и за вегани "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо845
  • Преглеждания за месеца845
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити тиквички се нарязват на пънчета с дебелина 3-4 см и с малка лъжичка се издълбават, като дъното остава цяло.

В малко тиганче се загрява олио и запържваме нарязан ситно, лук, малки кубчета морков да омекнат.

Сипва се 4 с.л. бисерен ориз, разбърква се да стане стъклен и добавяме нарязан домат на ситно.

Налива се чаша вода и овкусяваме с куркума, черен пипер, натрошено бульонче и разбъркваме докато оризът набъбне леко.

Добива се втората чаша вода и на тих огън се готви почти до готовност докато изври водата. Нареждаме тиквичките в тавичка 24 см.

С лъжичка ги пълним догоре, останалият ориз се сипва в тавата и наливаме още 200 мл вода, малко сол и 1 с.л. олио.

Тавата се завива с фолио и печем за 30 минути под фолио. Изважда се и сваляме фолиото. С лъжичка се залива всяка пълнена тиквичка с малко сос и връщаме във фурната за още 10 минути да се запече.

Изваждаме в чиния и сервираме с пресни домати.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар