Пържен шаран с бира

ЗорицаЗорица
Гуру
960
269
3154
5
12/07/2019
"Зверски вкусен шаран, който върви с прилично голямо количество бира "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 345
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • шаран - 1.5 кг почистен, нарязан на парчета
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • бира - 250 мл
  • за овалване
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч. пшенично бяло
  • магданоз - 1 ч.л. сушен, стрит
  • копър - 1 ч.л. сушен, стрит
  • черен пипер
  • сол
  • HOSSO - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният от вътрешностите, хрилете и люспите шаран се измива и нарязва на парчета.

Осолява със сол и черен пипер, натрива се със сместа от пресованите скилидки чесън. Оставя се 15-20 минути и след това се прехвърля в подходящ съд и се залива с бирата, така че тя напълно да покрива парчетата. Оставя се за половин - един час на хладно.

Олиото се загрява много хубаво в широк тиган.

Двата вида брашно се пресяват, добавя се сол, черен пипер и сушените стрити магданоз и копър. Всичко хубаво се разбърква.

Всяко парче шаран се овалва, леко се изтупва от излишното количество и се пържи до златист цвят и от двете страни.

Парчетата пържена риба се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Пърженият шаран с бира се поднася с гарнитура по ваш избор, но задължително с добре изстудена бира!

Добър апетит и наздлаве!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар