Ирландски овчарски пай

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Иноватор
265
1k
578
442
11/07/2019
"Три причини да приготвите овчарски пай още днес - вкусен е, много е вкусен, ама наистина ужасно вкусен е "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 715
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите се обелват. Картофите се нарязват на едри кубчета. Морковите се нарязват на малки кубчета. Слагат се в тенджера. Добавят се грахът. Сипва се вода, колкото да покрие зеленчуците. Осолява се. Варят се.

Морковите и грахът се отстраняват с решетъчен черпак 10 минути след завирането им. Картофите се оставят да се доварят. Когато се сварят и те се изкарват с решетъчния черпак. Бульонът се запазва.

Картофите се намачкват. Към тях се добавят маслото и прясното мляко. Прясното мляко трябва предварително да се затопли, за да не се пресече. Отново се намачкват до получаване на картофено пюре. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

В тиган се слага малко олио да загрее. Добавя се лукът да се запържи с щипка захар. След като се запържи се добавя и заешката кайма да се запържи. Добавят се граха и морковите. Добавя се брашното. Разбърква се. Добавя се доматеното пюре. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Добавя се.

Сипват се 300 мл. от зеленчуковия бульон. Овкусява се със сол и черен пипер. Оставя се на бавен огън да покъкри малко. Подготвя се намазнена тава. Сместа се изсипва в тавичката. Разстила се равномерно. Покрива се с картофеното пюре, което също се разпределя равномерно.

С вилица се рисуват фигурки върху картофеното пюре. Овчарският пай се оставя да се пече до запичане на картофеното пюре.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар