Пиле с грах на фурна

Румяна С.Румяна С.
Чирак
78
32
111
11/07/2019
"Класика, истинска класика, която с удоволствие приготвяме и хапваме "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 811
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета ги правим всяко парче на две, общо 6 парчета. Варим ги за около 15 минутки и отделяме 500 мл от готовият пилешки бульон настрани.

В тенджерка наливаме 2-3 с.л. олио, загряваме и леко изпържваме парчетата пиле от двете страни, след което слагаме отгоре нарязания лук, изцедения грах и брашното, разбъркваме добре и слагаме подправките и малко от бульона /без маслото и чубрицата - те са за накрая/. След 5 минутки слагаме и останалия бульон.

След като е покъкрило малко всичко - около 5-10 минутки, го изсипваме в тавичка за печене, като слагаме малко масло отгоре и поръсваме с чубричка.

Оставяме го да се допече около 30-40 мин на 200 градуса в загрята фурна. Печем до готовност, на вентилатор, отгоре и отдолу.

Ястието ни е готово! По желание можем да поръсим с пресен магданоз!

Бон Апети!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар