Пиле с грах на фурна

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865773487861
Пиле с грах на фурна
Снимка: Румяна Стоянова
2 / 4
11/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Класика, истинска класика, която с удоволствие приготвяме и хапваме"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • грах - 720 грама буркан
  • лук - 2 глави
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • къри
  • чубрица
  • олио
  • масло
  • пилешки бульон - 500мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета ги правим всяко парче на две, общо 6 парчета. Варим ги за около 15 минутки и отделяме 500 мл от готовият пилешки бульон настрани.

В тенджерка наливаме 2-3 с.л. олио, загряваме и леко изпържваме парчетата пиле от двете страни, след което слагаме отгоре нарязания лук, изцедения грах и брашното, разбъркваме добре и слагаме подправките и малко от бульона /без маслото и чубрицата - те са за накрая/. След 5 минутки слагаме и останалия бульон.

След като е покъкрило малко всичко - около 5-10 минутки, го изсипваме в тавичка за печене, като слагаме малко масло отгоре и поръсваме с чубричка.

Оставяме го да се допече около 30-40 мин на 200 градуса в загрята фурна. Печем до готовност, на вентилатор, отгоре и отдолу.

Ястието ни е готово! По желание можем да поръсим с пресен магданоз!

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: