Вкусотийка от патладжани в гювечета

Вкусотийка от патладжани в гювечета

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
12/07/2019
"Патладжани в гювечета - една любовна история, която си струва да бъде описана"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 587
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и разрежете патладжаните по средата по дължина.

Поставете всяка половинка между две дъски за рязане и с нож нарежете на ленти. По този начин не стигате до края и няма опасност да разрежете патладжана от долната част. Ако са по-големи и дълги, разрежете на 3 и получавате от половината 3 части.

В голяма купа сипете вода със сол и оставете половинките да си пуснат черната вода, след което отцедете на домакинска хартия. Омесете каймата с подправките (хубаво е да устои една нощ).

Напълнете с кайма разрезите на всяка част и така получените ветрила сложете в гювечета.

Обелете и нарежете на ситно доматите, овкусете със сол, босилек и пипер. Прибавете към патладжана с нарязания чесън и полейте със зехтин. Печете в умерена фурна, след което поръсвате с магданоз.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар