Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Гювечета»Вкусотийка от патладжани в гювечета

Вкусотийка от патладжани в гювечета

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Вкусотийка от патладжани в гювечета
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 5
12/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Патладжани в гювечета - една любовна история, която си струва да бъде описана"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • кайма - 250 - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • босилек - стрък
  • чубрица - щипка
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и разрежете патладжаните по средата по дължина.

Поставете всяка половинка между две дъски за рязане и с нож нарежете на ленти. По този начин не стигате до края и няма опасност да разрежете патладжана от долната част. Ако са по-големи и дълги, разрежете на 3 и получавате от половината 3 части.

В голяма купа сипете вода със сол и оставете половинките да си пуснат черната вода, след което отцедете на домакинска хартия. Омесете каймата с подправките (хубаво е да устои една нощ).

Напълнете с кайма разрезите на всяка част и така получените ветрила сложете в гювечета.

Обелете и нарежете на ситно доматите, овкусете със сол, босилек и пипер. Прибавете към патладжана с нарязания чесън и полейте със зехтин. Печете в умерена фурна, след което поръсвате с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: