Начин на приготвяне
Измийте и разрежете патладжаните по средата по дължина.
Поставете всяка половинка между две дъски за рязане и с нож нарежете на ленти. По този начин не стигате до края и няма опасност да разрежете патладжана от долната част. Ако са по-големи и дълги, разрежете на 3 и получавате от половината 3 части.
В голяма купа сипете вода със сол и оставете половинките да си пуснат черната вода, след което отцедете на домакинска хартия. Омесете каймата с подправките (хубаво е да устои една нощ).
Напълнете с кайма разрезите на всяка част и така получените ветрила сложете в гювечета.
Обелете и нарежете на ситно доматите, овкусете със сол, босилек и пипер. Прибавете към патладжана с нарязания чесън и полейте със зехтин. Печете в умерена фурна, след което поръсвате с магданоз.