Начин на приготвяне
За направата на крема:
Маслото се разбива до побеляване, добавя се маскарпонето и отново се разбърква. Изсипва се кондензираното мляко, а накрая се добавят и кокосовите стърготини. Купата се покрива със свежо фолио и се оставя за една нощ в хладилник, за да може кремът да стегне и кокосовите стърготини да омекнат.
За направата на шоколадовия ганаш:
Шоколадът се начупва в купа. Сметаните се загряват да кипване и се изливат върху шоколада. Оставя се за 30-40 секунди, за да омекне, след това се разбърква, докато се получи еднородна смес. Покрива се със свежо фолио и се прибира за една нощ в хладилника. Преди употреба се разбива с миксер на пухкав крем.
Фурната се загрява на 175 градуса, подготвя се форма с диаметър 25 см., изрязват се кръгове от хартия да печене, а основният съд, в който ще се разбива сместа се претегля.
Белтъците, ванилията и прясното мляко се разбиват в купа. В дълбок съд се смесват брашното, бакпулвера, захарта и солта. Към тях внимателно и на части се добавят маслото и кокосовото мляко и се разбиват на ниски обороти. Скоростта постепенно се увеличава и се разбива 2-3 минути, докато сместа стане пухкава и бяла.
Добавят се на 3-4 пъти белтъците, смесени с прясното мляко, и всичко отново се разбърква добре, като се почистват стените и дъното на съда. Цялата смес се претегля, изважда се теглото на съда в празно състояние и останалото количество се разделя на 6 равни части. По този начин ще получите равни по големина блатове. Разпределете сместа в 6 купички и добавете боите - лилаво, синьо, зелено, жълто, оранжево и червено.
Тавата за печене се напръсква със спрей или се намазва с мазнина. Поставя се хартия за печене на дъното и се напръсква. Разпределяме количеството и изравняваме внимателно с лъжица или шпатула. Поставяме в загрята фурна и оставяме да се пече 15-20 минути или като проверяваме с клечка.
Повърхността на блата не трябва да почернява, а да остане същия цвят. Готовият блат се обръща върху метална скара, покрита с хартия за печене и тавата се подготвя за следващия блат. Процедурата се повтаря за всички останали цветове.
Сглобяване на тортата:
Блатовете се подреждат в следната последователност отдолу нагоре - лилав, син, зелен, жълт, оранжев, червен. Няма нужда да сиропирате, защото кремът е достатъчно влажен, а и блатовете не са сухи. Между тях се разпределя готовия крем, като се покриват и стените на тортата. Отгоре тортата се заглажда с шоколадовия ганаш и се прави борд с помощта на шприц. Отстрани тортата се покрива с кокосови стърготини. Хубаво е кокосовата торта да престои поне ден в хладилника.