Тиквеник по гръцки

Мария СимоваМария СимоваГуру116758109614
14/07/2019
"Щом става дума за вкусен тиквеник, няма мое и твое - всички трябва да го опитат "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 580
  • Преглеждания за месеца561
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и нарязана тиква настържете на едро ренде, за по-лесно използвах кухненския чопър. Добавете захарта и разбъркайте, оставете за 30 минути настрани.

След което прецедете сока, ако има такъв, и добавете гриса, орехите, канелата, карамфила и стафидите, разбъркайте оставете плънката настрани.

Намажете тава (използвах тази на фурната) с малко от олиото и наредете половината кори от пакета, като между тях напръсквате с олио.

Сипете всичката плънка и я разпределете равномерно, отгоре наредете останалите кори, като пръскате с олио.

С остър нож разрежете леко и плитко тиквеника и го поставете в предварително загрята на 170 градуса фурна и печете за около 40 минути.

Извадете готовия тиквеник по гръцки и още горещ поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар