Грис с шоколадова глазура

26/05/2013
reni
отreniНовак45
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 712
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете да заври 500 мл от млякото и като бъркате непрекъснато с тел прибавете гриса и захарта. Варете 5-6 минути докато се сгъсти.

Щом свалите от огъня прибавете орехите и сложете гриса в намокрени със студена вода чашки. Отделно разтопете на умерен огън какаото и останалото мляко, маслото и 1 с. л. захар. Прибавете настъргана лимонова кора.

След като глазурата заври и започне да се сгъстява я свалете от огъня. Чашките с грис се обръщат в чинийки и се заливат с глазурата.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар