Бабината супа топчета със застройка

14/07/2019
"Където и да ходите, каквото и да опитвате - няма да намерите по-вкусна супа топчета от бабината "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 148
  • Преглеждания за месеца547
  • Преглеждания за седмицата96
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се каймата с чубрица, половин глава ситно нарязан лук и 1-2 с.л. ориз. Оформя се на малки топчета. В тенджера се загрява олио и запържваме ситно нарязан лук и морков на кубчета.

Налива се около литър и половина вода. Когато се сгорещи, пускаме малките топчета и прибавяме ориза.

Оставя се на умерен огън да поври около 20 минути. Ако има нужда се долива още малко вода.

Овкусява със сол, магданоз, черен пипер, добавя се нарязан на кубчета обелен домат. Готвим до готовност на ориза.

Разбива се жълтък с киселото мляко. Загребва се черпак от бульона на супата и смесваме с жълтъка, като се разбърква с вилица.

Сипва се на тънка струя в тенджерата и се разбърква. Не се затваря с капак да не се пресече супата топчета. Добър апетит!

Тенджера под налягане 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера под налягане 7л
39.99 лв.
Виж ››

Във всяка кухня трябва да има една тенджера под налягане, защото с нея готвенето е по-бързо, по-лесно и по-здравословно. Редица предимства, с които всеки иска да разполага, събрани в един кухненски съд - тенджера под налягане.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар