Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Запечено сирене със сладко

Запечено сирене със сладко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Запечено сирене със сладко
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
8 мин.
Порции
2
"Минаваме оттук само за да добавим и една бутилка добре изстудено бяло вино, както и да ви пожелаем да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • сирене - 250 г по избор - Фета, Козе, Камамбер, Овче
  • сладко - 2 - 3 с.л. от боровинки или друго
  • шамфъстък - една пълна шепа
  • зехтин - 1 с.л.
  • галета - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвайте за тази рецепта сирене, което ви е любимо.

Ако е от кремообразните френски сирена, които са обвити в твърда коричка, като Камамбер и руло козе, запичането на тиган е лесна работа.

Загряваме на силен огън, а сиренето задължително да е на стайна температура, защото ако току- що го извадите от хладилника отвън ще изгори и отвътре ще си остане студено и няма да се разтича, което не е желателно.

Запечатвате от двете страни върху леко намазнен тиган, като внимавате да не се разтече и изваждате бързо с шпатула, ако видите признаци да се случи.

На такива сирена отива боровинково сладко, малиново, кайсиево, също и от смокини.

Разпределят се лъжиците сладко върху сиренето и се поръсва с шамфъстък, предварително запечен и обелен от черупките.

При обикновено сирене - овче, краве или фета използвайте галета, за да поръсите тигана и така да се подсигурите че няма да залепне. Едно е важно - силен огън и кратко запичане от всяка страна.

Сложете сладкото и ядките, както при първия тип кремообразни серена, но тук може да използвате от всякакви плодове, дори мед, а шамфъстък може да се замени с орехи.

Поднесете с чаша хубаво вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Обожавам го така приготвено! Страхотно изглежда!
15.07.2019 21:30
1