Запечено сирене със сладко

15/07/2019
"Минаваме оттук само за да добавим и една бутилка добре изстудено бяло вино, както и да ви пожелаем да ви е сладко "
Приготвяне5 мин.
Готвене3 мин.
Общо8 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 217
  • Преглеждания за месеца238
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвайте за тази рецепта сирене, което ви е любимо.

Ако е от кремообразните френски сирена, които са обвити в твърда коричка, като Камамбер и руло козе, запичането на тиган е лесна работа.

Загряваме на силен огън, а сиренето задължително да е на стайна температура, защото ако току- що го извадите от хладилника отвън ще изгори и отвътре ще си остане студено и няма да се разтича, което не е желателно.

Запечатвате от двете страни върху леко намазнен тиган, като внимавате да не се разтече и изваждате бързо с шпатула, ако видите признаци да се случи.

На такива сирена отива боровинково сладко, малиново, кайсиево, също и от смокини.

Разпределят се лъжиците сладко върху сиренето и се поръсва с шамфъстък, предварително запечен и обелен от черупките.

При обикновено сирене - овче, краве или фета използвайте галета, за да поръсите тигана и така да се подсигурите че няма да залепне. Едно е важно - силен огън и кратко запичане от всяка страна.

Сложете сладкото и ядките, както при първия тип кремообразни серена, но тук може да използвате от всякакви плодове, дори мед, а шамфъстък може да се замени с орехи.

Поднесете с чаша хубаво вино!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Марияна Петрова Иванова
Обожавам го така приготвено! Страхотно изглежда!
1
0