Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пълнени агнешки шарденчета

Пълнени агнешки шарденчета

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Пълнени агнешки шарденчета3 / 3
15/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Класическа Българска кухня за ценители - ретро рецепта с неповторим вкус"

Необходими Продукти

  • агнешки шерденчета - 3 бр.
  • агнешко шкембе - 1 бр.
  • агнешки чревца - 200 г
  • лук - 1 глава голяма
  • манатарки - 100 г сушени или други гъби
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • джоджен
  • естрагон
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол - 1 с.л.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме агнешко шкембенце и малко чревца, които старателно измиваме на течаща вода. Накълцваме всичко на ситно, без шердените, защото тях ще пълним и задушаваме в дълбок тиган, като добавяме и ориза за задушаването.

Поръсваме с подправките джоджен, естрагон, чубрица, чер пипер, червен пипер, едра сол - по около 1 с.л. от всяка. Доливаме 1 ч.ч. вода, задушаваме на бавен огън, докато се поеме течността от ориза.

С получената смес напълваме шерденчетата и ги зашиваме с 2-3 клечки за зъби.

Варим на много бавен огън пълнените агнешки шерденчета с още 1 1/2 ч.ч. вода, дори изключваме котлона от време на време - общо варим 1 час.

Когато сервираме, затопляме във фурната с малко масло, по желание.

Източник: Dora Dundarova от Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: