Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пълнени шарденчета

Пълнени шарденчета

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пълнени шарденчета1 / 2
01/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • шарденчета - 100 гр.
  • агнешки дреболии - 60 гр.
  • масло - 15 гр.
  • ориз - 20 гр.
  • моркови - 20 гр.
  • лук - 30 гр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • керевиз
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязания на кубчета лук се пържи, към него се прибавят морковите, керевизът и нарязаните на дребно и сварени дреболии и ориза.

Слага се доматеното пюре, червения пипер и джоджен, нарязан на дребно. Залива се с бульон, в който са врели дреболиите.

Като уври, се пълнят шарденчетата, чието устие се сгъва надолу.

Така напълнените шарденчета се подреждат в тава и се заливат до половината с вода или бульон. Пече се до зачервяване.

Поднася се поръсени с ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Рени
Рени
Както обикновено се получава разминаване снимка и рецепта. Какво се прави с картофите?Ей хора като публикувате нещо направете го НОРМАЛНО така както го правите ,и нека снимката да отговара на рецептата!
16.10.2013 20:49
1
Покажи всички подкоментари