Карамелизиран обърнат пудинг (Казан диби)

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11158286
15/07/2019
"Диетата идва и бързо си отиде, защото видя, че днес приготвяме Казан диби и няма никакъв шанс "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо628
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пудинг ванилия - 1 пакет (казан диби)
  • мляко - 750 мл
  • масло - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е известна рецепта в Турция за обърнат каремелизиран пудинг, казва се " Казан диби", което означава "дъното на казана".

Сместа за пудинга може да се намери в големи хранителни вериги.

В една тенджера се слага 750 мл студено мляко, изсипва се сместа вътре и се бърка докато се сгъсти.

След като се сгъсти, взимаме една тава, намазваме я с масло и поръсваме с една лъжица захар, след което изсипваме пудинга вътре в тавата, тавата трябва да е около 26-28 см, може да се използва и тиган.

След това взимаме тавата със сместа от пудинга и слагаме върху котлона да изгори долната страна и захарта да се карамелизира малко, въртейки тавата карамелизираме пудинга за 5 минути на силен огън, след като изстине слагаме за два часа в хладилника.

Когато минат два часа изваждаме пудинга и режем на ленти или квадрат, с помощта на шпатула обръщаме пудинга, така че долната страна да е отгоре и слагаме в чиния за сервиране, поръсваме с орехи, фъстъци или кокосови стърготини.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар