Начин на приготвяне
Това е известна рецепта в Турция за обърнат каремелизиран пудинг, казва се Казан диби, което означава дъното на казана.
Сместа за пудинга може да се намери в големи хранителни вериги.
В една тенджера се слага 750 мл студено мляко, изсипва се сместа вътре и се бърка докато се сгъсти.
След като се сгъсти, взимаме една тава, намазваме я с масло и поръсваме с една лъжица захар, след което изсипваме пудинга вътре в тавата, тавата трябва да е около 26-28 см, може да се използва и тиган.
След това взимаме тавата със сместа от пудинга и слагаме върху котлона да изгори долната страна и захарта да се карамелизира малко, въртейки тавата карамелизираме пудинга за 5 минути на силен огън, след като изстине слагаме за два часа в хладилника.
Когато минат два часа изваждаме пудинга и режем на ленти или квадрат, с помощта на шпатула обръщаме пудинга, така че долната страна да е отгоре и слагаме в чиния за сервиране, поръсваме с орехи, фъстъци или кокосови стърготини.