Начин на приготвяне
Взимаме лука, обелваме го и го нарязваме на ситно.
След това взимаме моркова, измиваме го, обелваме и го настъргваме на рендето. Следва да нарежем и зелето.
Взимаме си зелката, отстраняваме излишните листа и нарязваме зелето на малки парченца. Количеството, което ще ни трябва за чушките, е 2 чаени чаши.
Всички продукти до момента ги смесваме (лук, морков и зеле) и изсипваме зеленчуците в съд с нагорещено олио и разбъркваме до омекването им.
След като са почти готови добавяме подправките, ориза и наливаме топла вода, колкото е необходимо, за да може оризът да набъбне. Когато водата се изпари, сместа е готова.
Сваляме от котлона.
Взимаме чушките, измиваме ги и ги изчистваме от семето. Взимаме си оризовата смес и с нея напълваме чушките.
Готовите пълнени чушки ги подреждаме в по-дълбока тава, наливаме малко вода на дъното на тавата и изпичами ястието във фурната при температура от 200 градуса.
Който желае може за ги запечата с брашно, за да не пада оризът.
! По-силните градуси ще ги журне като моите.