Банички на тиган с одрински кори

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор340851
17/07/2019
"Попаднат ли ви одрински кори, веднага да опитате тази рецепта - не сте опитвали толкова вкусни банички "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 763
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като одринските кори са дълги и тесни, делим на две по широчина, така че да получим два правоъгълника (а не две дълги ленти). Корите в пакета са 6-8 бр., а ние ще получим 12-16 банички.

Разбъркваме яйцата с киселото мляко и хималайската сол. Взимаме първата половинка кора, намазваме я с млечна смес (с помощта на силиконова четчица), поръсваме по средата на дължина с шепа извара и щипка чубрица.

Сгъваме на квадрат (както е на снимките), като първо прибираме навътре двете странични страни и след това сгъваме на три.

Намазваме от двете страни с шарлан и пържим с минимална мазнина на тиган с незалепващо покритие, до златист загар. Правим същото и с останалите кори и ги пържим по няколко едновременно (2-3 бр. колко се събират в тигана).

Обръщаме ги от време на време, за да са раномерно изпържени. Ако искаме да е по-здравословно и тиганът ни е подходящ, може да ги печем на сухо, тъй като сме ги намазали с шарлан и това е достатъчно, но така може да станат малко по-бавно.

Поднасяме ги топли за обилна закуска или като вкусна добавка към свежа салата на обяд. Подхождат си много и с айрян!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар