Салата Табуле с киноа

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор340861
16/07/2019
"Свежа, обичана и толкова лесна за приготвяне - перфектната лятна салата "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 523
  • Преглеждания за месеца445
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • За варивото
  • киноа - 1 к.ч.
  • вода - 2 и 1/2 к.ч.
  • хималайска сол - 2/3 ч.л.
  • шарлан - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • кориандър - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • За салатата
  • домати - 3 бр.
  • краставица - 1 бр.
  • лук - 1 главичка
  • пресен лук - няколко перца
  • тученица - 1 шепа
  • магданоз - 1 връзка, без дръжките
  • маслини каламата - за декориране
  • зехтин - 4 с.л., на вкус
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна, на вкус
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • лимонов сок - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Уникално вкусна комбинация от съставки - индианската свещена храна Киноа прибавена към ориенталската традиционна салата Табуле!

В малка тенджерка слагаме да се заври водата за варивото. Във врялата вода добавяме зехтина и хималайската сол, а след тях измитата киноа. Варим 15-20 минути с периодично разбъркване, докато тя поеме всичката вода.

Докато киноата се охлажда, приготвяме салатата. Нарязваме краставиците на четвъртинки, доматите на малки парченца, а стария и пресния лук, тученицата и магданоза на ситно. Овкусяваме с шарлана, хималайската сол, оцет Балсамико и лимонов сок - по желание. Разбъркваме всичко с добавената охладена киноа. Готово!

Разпределяме салатата в 3 порции и я украсяваме с маслини сорт Каламата!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар