Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Гъби в масло с лук, бекон и магданоз

Гъби в масло с лук, бекон и магданоз

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Гъби в масло с лук, бекон и магданоз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2
"Вкусен аламинут, приготвен за нула време и изяден почти толкова бързо"

Необходими Продукти

  • печурки - 250 г, бейби
  • масло - малко кубче (с размер на две кибритени кутийки)
  • сол - щипка
  • бекон - 70 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 едра скилидка
  • черен пипер
  • розов пипер
  • бял пипер
  • сол - на вкус
  • магданоз - 2 - 3 с.л. ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и измиват. Нарязват се на филийки заедно с пънчетата.

Прехвърлят се в тиган с незалепващо покритие, в който сме загрели предварително маслото на умерена температура на котлона.

Поръсват се с щипка сол и се задушават две три минути.

Към гъбите се добавя нарязания на тънки ивички бекон и щом си пусне мазнината се добавят нарязаният на тънки кръгчета кромид лук и смачканата скилидка чесън.

Запържват се за кратко, докато лукът омекне и се поръсват с прясно смлян черен, розов и бял пипер.

Котлонът се изключва, гъбите в масло се поръсват с малко сол и ситно нарязан пресен магданоз.

Разбъркват се и се поднасят веднага.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: