Начин на приготвяне
Гъбите се почистват и измиват. Нарязват се на филийки заедно с пънчетата.
Прехвърлят се в тиган с незалепващо покритие, в който сме загрели предварително маслото на умерена температура на котлона.
Поръсват се с щипка сол и се задушават две три минути.
Към гъбите се добавя нарязания на тънки ивички бекон и щом си пусне мазнината се добавят нарязаният на тънки кръгчета кромид лук и смачканата скилидка чесън.
Запържват се за кратко, докато лукът омекне и се поръсват с прясно смлян черен, розов и бял пипер.
Котлонът се изключва, гъбите в масло се поръсват с малко сол и ситно нарязан пресен магданоз.
Разбъркват се и се поднасят веднага.
Добър апетит!