Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Постна плоска питка за Здраве

Постна плоска питка за Здраве

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Постна плоска питка за Здраве
Снимка: Мария Симова
1 / 4
17/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
8
"Вкусна питка без втасване, от която да раздадете за здраве"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • вода - 300 мл топла
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • за намазване
  • мед - 1 ч.л. течен
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте 2 ч.ч. от брашното. Към него прибавете солта, захарта и бакпулвера, разбъркайте. В чаша сипете содата и налейте оцета, след като шупне прибавете олиото и топлата вода, разбъркайте.

Сипете сместа при брашното и разбъркайте, на етапи прибавете и останалото пресято брашно.

Намажете тава с олио, поставете тестото в нея и с намаслени ръце оформете тънка кора.

С нож за пица повърхностно направете леки ромбоидни разрези - като мрежа. С върха на вилица преминете през разрезите, това се прави, за да не се напука питката.

Намажете повърхността и с малко олио и поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна, печете до бледо-златист цвят за около 25-30 минути.

Извадете готовата питка и намажете с медена вода (разтворен меда във водата) и завийте веднага с чиста кърпа да се задуши за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: