Яхния от телешко шкембе

17/07/2019
"Яхниите се делят на два вида - уникално вкусна яхния от телешко шкембе и ... всички останали "
Приготвяне65 мин.
Готвене45 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо412
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме шкембето до готовност в малко вода. Оставяме го да се охлади и го нарязваме.

В отделна тенджера задушваме нарязания пресен лук и моркова. Когато омекнат, прибавяме доматите и малко захар, оставяме да врат на тих огън. Към продуктите добавяме и малко от бульона от шкембето и оставяме да поври още малко.

Нарязаното шкембе се запържва за кратко в тиган. Добавя се брашното и червения пипер, запържва се за кратко и се добавя към соса.

Овкусявате ястието с малко чубрица и свеж магданоз, оставяте да поври на тих огън 5-6 минути и готово. По желание може да добавите и гъби.

Източник: Станимир Славов /ХАЙДЕ ДА Готвим Заедно от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар