Яхния от телешко шкембе

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
414
3k
947
1k
17/07/2019
"Яхниите се делят на два вида - уникално вкусна яхния от телешко шкембе и ... всички останали "
Приготвяне65 мин.
Готвене45 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 089
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Яхния

Начин на приготвяне

Сваряваме шкембето до готовност в малко вода. Оставяме го да се охлади и го нарязваме.

В отделна тенджера задушваме нарязания пресен лук и моркова. Когато омекнат, прибавяме доматите и малко захар, оставяме да врат на тих огън. Към продуктите добавяме и малко от бульона от шкембето и оставяме да поври още малко.

Нарязаното шкембе се запържва за кратко в тиган. Добавя се брашното и червения пипер, запържва се за кратко и се добавя към соса.

Овкусявате ястието с малко чубрица и свеж магданоз, оставяте да поври на тих огън 5-6 минути и готово. По желание може да добавите и гъби.

Източник: Станимир Славов /ХАЙДЕ ДА Готвим Заедно от Кулинарна мрежа

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-15%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар