Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхнии»Яхния от телешко шкембе

Яхния от телешко шкембе

Яхния от телешко шкембе3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Яхниите се делят на два вида - уникално вкусна яхния от телешко шкембе и ... всички останали"

Необходими Продукти

  • шкембе - около 1.2 кг телешко
  • лук - 3 - 4 връзки пресен
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1/2 буркан
  • захар - 1 ч.л.
  • масло
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • гъби - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме шкембето до готовност в малко вода. Оставяме го да се охлади и го нарязваме.

В отделна тенджера задушваме нарязания пресен лук и моркова. Когато омекнат, прибавяме доматите и малко захар, оставяме да врат на тих огън. Към продуктите добавяме и малко от бульона от шкембето и оставяме да поври още малко.

Нарязаното шкембе се запържва за кратко в тиган. Добавя се брашното и червения пипер, запържва се за кратко и се добавя към соса.

Овкусявате ястието с малко чубрица и свеж магданоз, оставяте да поври на тих огън 5-6 минути и готово. По желание може да добавите и гъби.

Източник: Станимир Славов /ХАЙДЕ ДА Готвим Заедно от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: