Плетена содена питка

19/07/2019
"Топлата содена питка е чудесна идея винаги и по всякакъв повод "
Приготвяне8 мин.
Готвене30 мин.
Общо38 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 467
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцедете лимоновия сок при млякото и разбъркайте. Ще видите, че след малко ще се пресече.

Пресейте брашната в купа и смесете със захарта, солта и семената. Направете кладенче, в което сипете пресеченото прясно мляко и сложете содата, а след като шупне добавете и олиото.

Разбъркайте, за да се съедият всички съставки. Ако ви се види гъсто тестото, налейте още мъничко мляко и лимонов сок.

Прехвърлете на леко набрашнен плот и за кратко омесете гладко тесто. Когато правим тесто със сода, не месим продължително време.

Разделете на три равни части и без да упражнявате прекалено натиск, оформете 3 фитила, които сплетете на плитка.

Сложете в тавичка, покрита с хартия за печене, и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути, или докато видите, че плитката се е разпукала красиво и е почервеняла добре.

Оставете да изстине и нарежете на филийки за компания към любимо ястие, разядки и сандвичи.

Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар