Шоколадов пудинг на фурна

Мария ДоеваМария ДоеваПомощник Готвач8417732
18/07/2019
"Приготвя се почти като крем карамел, но е шоколадов пудинг и много ще ви хареса "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо277
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме прясното мляко, захарта, шоколада и ванилията и ги затопляме на котлона, докато се разтворят захарта и шоколадът.

Трябва да внимаваме самата смес да не завира. След като се затопли, сваляме от котлона и внимателно прибавяме яйцата.

Като сме добавили яйцата, взимаме си купички и получената смес я изсипваме в тях. Пълните купички слагаме в тава.

Наливаме вода в тавата и печем на 150 градуса до готовност, като внимаваме да не кипне водата в тавичката.

За да разберем дали е готов пудингът, можем да проверим с клечка за зъби.

Прибираме купичките с крема в хладилника, за да се охладят. При сервиране обръщаме в чинийка и поръсваме с шоколадови пръчици (който желае).

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар