Пиле по ловджийски с кисели краставички и гъбен сос

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
84
18
73
3
19/07/2019
"Елате да опитате нашето вкусно пиле, приготвено с много мерак и майсторлък "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 572
  • Преглеждания за месеца476
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето си го нарязваме на порционни парчета. В тиган запържваме бекон и го отделяме настрани.

Месото го запържваме в същата мазнина, като ако е необходимо, може да си добавим и олио и го слагаме в широка тенджера при бекона.

В същия тиган отново запържваме лука, морковите, една скилидка чесън и гъбите, които след това ги добавяме към пилешкото и бекона.

Ястието го заливаме с вряща вода. След като поври десетина минути, добавяме виното. След това прибавяме доматите, които трябва да са ситно нарязани или пасирани.

Ястието го подправяме с дафинов лист, бахар, сол на вкус, черен пипер на зърна и два стръка мащерка.

Когато месото бъде почти готово, му добавяме ситно нарязаните кисели краставички. Готовото ястие го поръсваме с прясно смлян черен пипер, пасиран чесън и пресен магданоз.

Поднасяме го с варен ориз (който обича).

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар