Моето сполучливо телешко варено

19/07/2019
"Телешкото варено не е просто класика, то е състояние на духа, в което изпадаме, колкото се може по-често "
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 023
  • Преглеждания за месеца6949
  • Преглеждания за седмицата1039
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо нарязвам на парчета, заливам със студена вода и кипвам. Препенвам, прецеждам бульона и варя мръвките в тенджера под налягане за около 40 минути.

През това време в друга тенджера с малко зехтин задушавам 1 глава кромид лук, нарязан на едро бейби моркови, 1 червена чушка, 1 домат на кубчета и 3 средно големи картофа.

Когато зеленчуците омекнат, заливам с бульона, добавям дръжки от целина и няколко зърна черен пипер, като оставям да ври на слаб огън до готовност.

Към края прибавям телешкото месо, оставям да поври още 10 минути и овкусявам със сол, млян черен пипер и нарязани на ситно листа от целина.

Поднасяме готовото телешко варено, докато е още топло.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар