Моето сполучливо телешко варено

19/07/2019
"Телешкото варено не е просто класика, то е състояние на духа, в което изпадаме, колкото се може по-често"
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо144 480
  • Преглеждания за месеца3243
  • Преглеждания за седмицата474
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо нарязвам на парчета, заливам със студена вода и кипвам. Препенвам, прецеждам бульона и варя мръвките в тенджера под налягане за около 40 минути.

През това време в друга тенджера с малко зехтин задушавам 1 глава кромид лук, нарязан на едро бейби моркови, 1 червена чушка, 1 домат на кубчета и 3 средно големи картофа.

Когато зеленчуците омекнат, заливам с бульона, добавям дръжки от целина и няколко зърна черен пипер, като оставям да ври на слаб огън до готовност.

Към края прибавям телешкото месо, оставям да поври още 10 минути и овкусявам със сол, млян черен пипер и нарязани на ситно листа от целина.

Поднасяме готовото телешко варено, докато е още топло.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#201798
Рецептата е много добра и лесна за изпълнение особено ако имате тенджера под налягане. Бих искал някакво допълнение кога и как се използва хрян с телешкото варено.
0
0
Христо Славейков
Превъзходно стана!
0
0
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
24.11.2019 19:39
Никога не мога да си купя телешко винаги го варя с часове и то не се къса,затова не купувам.
0
0