Пияно реване

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пияно реване2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Реване с опияняващ вкус, което наистина ще ви замае"

Необходими Продукти

  • за кексовата смес
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 200 г
  • захар - 150 г
  • канела - 1 щипка
  • за сиропа
  • вода - 600 мл
  • захар - 200 г
  • ром - 1 к.ч.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • за гарниране
  • череши - захаросани
  • мента - пресни листа
  • и още
  • масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа счупете яйцата, изсипете захарта и разбийте с миксер на пухкав крем. На малки порции прибавете брашното и щипка канела, като бъркате с дървена лъжица отдолу-нагоре за да не спадне сместа.

Подмажете обилно правоъгълна тавичка с краве масло. Изсипете сместа, подравнете и изпечете реването на 190 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин. Извадете готовото реване и оставете настрана, докато се охлади напълно.

За сиропа в тенджерка налейте водата и изсипете захарта. Сварете за 10 мин. Отдръпнете от огъня, излейте една кафена чашка ром и 3 с.л. лимонов сок. Сиропирайте охладеното, нарязано на квадрати реване с горещия захарен сироп. Украсете със захаросани череши и листа прясна мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: