Питка с масло и босилек

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
346
3k
2k
1k
4
20/07/2019
"Ако от кухнята се носи свеж аромат на босилек, да знаете, че във фурната се пече тази уникална питка "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо621
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Първо си пригответе ароматното масло, с което по-късно ще намажете хлебчето.

Нарежете на много ситно чесъна и босилека.

Разтопете маслото. Прибавете към него олиото, нарязаните чесън и босилек. Така ароматите ще се отпуснат.

Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята, захарта и 2-3 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете на топло за 10 минути, докато маята се активира.

Пресейте брашното и добавете солта. Разбъркайте и направете кладенче. Прибавете сместа с маята и олиото. Замесете меко, нелепнещо тесто. Намажете го с малко олио и оставете за 30 минути да втаса, докато удвои обема си.

След като тестото е готово, го премесете за кратко, без да добавяте брашно. Намажете тава (28 см) с олио или я покрийте с хартия за печене.

От тестото късайте малки късчета и ги оформете на топчетата. Подредете ги в тавата и оставете отново да втасат за 20 минути.

Ако маслото се е втвърдило, го затоплете и прибавете галетата. С тази смес намажете обилно питката.

Сложете да се пече в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 20 минути, до приятен загар.

Охладете върху решетка и поднесете.

Дебела дървена точилка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дебела дървена точилка
6.16 лв.
Виж ››

Хубавата баница с тънки кори се точи с хубава дебела дървена точилка, така ще ви кажат всички, които разбират

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар