Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Зеленчуков кейк за пикник

Зеленчуков кейк за пикник

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Зеленчуков кейк за пикник
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
20/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Вкусни предложения за всички, които обичат да прекарват свободното си време сред природата"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • зехтин - 100 мл
  • пармезан - 4 с.л. настърган
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • асиаго - 40 г (вид сирене, може да замените с кашкавал)
  • чушки - 250 г (жълти и червени)
  • патладжани - 250 г
  • тиквички - 250 г
  • лук - 1 глава
  • риган - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сусам - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пиперките на дълги ленти. Сложете ги в тиган с малко зехтин и скилидка чесън. Задушете за 5 мин. Нарежете тиквичките на ленти, сложете ги в тиган със зехтин и задушете за 5 мин.

Нарежете патладжана на кубчета, посолете и изчакайте 30 мин. докато се отцеди горчивата вода. Задушете кубчетата за 5 мин. в тиган с малко олио. Нарежете лука на полумесеци, задушете за 5 мин. в тиган с олио.

Всички зеленчуци се задушават поотделно. Охладете. В голяма купа счупете яйцата, добавете 100 мл зехтин и 100 мл прясно мляко. Разбийте с телена бъркалка за няколко мин. В друга купа смесете брашното с бакпулвера и щипка сол.

На порции прибавете сухата смес към течната. Изсипете настъргания пармезан и нарязаното на кубчета сирене. Овкусете с риган и черен пипер. От всички зеленчуци си оставете за украса на кейка, останалите добавете в сместа.

Хомогенизирайте продуктите. Застелете продълговата форма за кейк с хартия за печене. Изсипете приготвената смес. Подравнете и украсете на фантазия с отделените зеленчуци. Изпечете кейка в предварително загрята фурна с вентилатор за около 50 мин.

Малко преди да го извадите от фурната, посипете със сусам. Изчакайте зеленчуковия кейк да се охлади напълно преди да го нарежете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Получи се не добре изпечено вътре, а отгоре много по-изпечено от това на снимката. Къде сбърках? Няма посочени градуси на печене, може би в това?
03.06.2022 13:21