Начин на приготвяне
Нарежете пиперките на дълги ленти. Сложете ги в тиган с малко зехтин и скилидка чесън. Задушете за 5 мин. Нарежете тиквичките на ленти, сложете ги в тиган със зехтин и задушете за 5 мин.
Нарежете патладжана на кубчета, посолете и изчакайте 30 мин. докато се отцеди горчивата вода. Задушете кубчетата за 5 мин. в тиган с малко олио. Нарежете лука на полумесеци, задушете за 5 мин. в тиган с олио.
Всички зеленчуци се задушават поотделно. Охладете. В голяма купа счупете яйцата, добавете 100 мл зехтин и 100 мл прясно мляко. Разбийте с телена бъркалка за няколко мин. В друга купа смесете брашното с бакпулвера и щипка сол.
На порции прибавете сухата смес към течната. Изсипете настъргания пармезан и нарязаното на кубчета сирене. Овкусете с риган и черен пипер. От всички зеленчуци си оставете за украса на кейка, останалите добавете в сместа.
Хомогенизирайте продуктите. Застелете продълговата форма за кейк с хартия за печене. Изсипете приготвената смес. Подравнете и украсете на фантазия с отделените зеленчуци. Изпечете кейка в предварително загрята фурна с вентилатор за около 50 мин.
Малко преди да го извадите от фурната, посипете със сусам. Изчакайте зеленчуковия кейк да се охлади напълно преди да го нарежете.
Коментари