Пикантни пикник ребърца

АнонименАнонименНовак139
22/07/2019
"Пикникът започва, когато свалите от скарата готовите пикник ребърца и нито бира по-рано "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо765
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1. 5кг.
  • ЗА МАРИНАТАТА
  • кетчуп - 8 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сос табаско - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 0, 5 ч.л.
  • чили - 0. 5 ч.л.
  • чесън на прах - 0. 5 ч.л.
  • тъмна бира - 100 мл
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се измиват добре и се подсушават.

В подходящ съд се смесват черният пипер, кимионът, чесънът, чилито и се разбиват добре с добавените кетчуп и мед. Добавя се соевият сос, балсамовият оцет, сосът табаско, тъмната бира и олиото и се разбърква до хомогенна смес.

С така получената марината ребрата се натриват добре с ръце, нареждат се плътно в съда и се оставят за една нощ в хладилника.

На сутринта ребрата са готови за пикника.

Подгответе масто за огъня. Обесопасете го, като го заградите с камъни и изчистите около него сухите треви листа и съчки. Винаги разполагайте с поне една 10 л. туба с вода.

Напалете го със сухи букови или дъбови дърва. Когато остане на жар, растелете я и наредете 4 камъка за потпорки на скарата. Нагорещената скара натрийте с лук и парче сланина. Поставете ребрата на загрятата скара и печете до готовност от всички страни.

Сервирайте с изстудени в близкия ручей краставици, домати, зелена чушка и пресен лук. Няма да е грях и нещо друго изстудено в ручея да се налее в чашите, за да бъде пълно уединението.

Да ви е сладко!

P.S. Не забравяйте огъня! След като сте приключили със скарата, залейте го обилно с вода до пълното му изгасване. След приключване на пикника съберете всички отпадъци и ги изхвърлете в определените за това места.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар