Разкошна лазаня с тиквички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
327
50
387
1
23/07/2019
"Днешната лазаня достига на трапезата ви със специалното съдействие на няколко свежи тиквички "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 408
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичките на едро ренде. Сложете ги в тиган със загрята 1 к.ч. зехтин. Посолете, захлупете съда и задушете зеленчука за 5 мин. Отстранете съда от от котлона и охладете.

В малка тенджерка разтопете кравето масло. Добавете брашното и запържете за кратко. Излейте наведнъж студеното прясно мляко и започнете веднага да бъркате с телена бъркалка, докато Бешамелът се сгъсти до консистенция на боза. Може да го оставите и малко по-рядък, за белите лазани е по-добре, те нямат друг сос. Готовият Бешамел овкусете с щипка настъргано индийско орехче и щипка сол.

Във вряща подсолена вода бланширайте корите за лазаня за 1-2 мин. Извадете ги в гевгир и облейте със студена вода. Наредете корите на памучна кърпа.

В тава сложете няколко с.л. Бешамел. Покрийте с кори, поръсете ги с настъргани тиквички, върху тях сложете тънък слайс шунка, поръсете с кубчета Скаморца и настърган Пармезан. Полейте с няколко с.л. Бешамел. Отново наредете кори, тиквички, шунка, скаморца, пармезан и Бешамел.

Върху последната кора изсипете само Бешамел и поръсете с настърган пармезан.

Нарежете лазанята на парчета. Поразтръскайте тавата за да се разпредели добре Бешамелът.

Изпечете лазанята с тиквички в предварително загрята на 190°C фурна с вентилатор до приятен загар.

Поднесете топла!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
01.08.2019 19:12
Благодаря, Габриела! :)
Радвам се, че Ви е харесала! Правя я и с пушена сьомга на мястото на шунката и филаделфия вместо пармезан. Получава се много вкусно :)!
0
0
Габриела
Габриела
01.08.2019 22:07
Звучи много вкусноо. Задължително ще опитам и този вариант! :)
1
0
Габриела
Габриела
01.08.2019 13:41
Страхотна се получи :)
Благодаря за рецептата! :)
0
0