Вита баница с шунка и кашкавал

25/07/2019
"Кой да предположи, че най-вкусната баница на света всъщност не е със сирене, а с шунка и кашкавал "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 924
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте трите яйца с щипка сол и черният пипер. Към тях сложете олиото и настърганият кашкавал. Може да заделите от него за поръсване на баницата, както и да добавите още като количество, ако желаете.

2. Разстелете корите за баница върху кухненския плот и слагайте от плънката от кашкавал равномерно. Отгоре положете два-три или до четири слайса шунка, в зависимост от големината им. Задължително шунката трябва да е тънка, другият вариант е да бъде нарязана на много ситни парченца. Завивайте две по две корите и ги подреждайте във форма на охлюв в малка тава с диаметър 24 см, предварително намазнена.

3. След като баницата е оформена, намажете я с разбит с няколко капки олио и вода жълтък. Поръсете с кашкавал и печете до златисто в загрята на 180 градуса фурна.

Консумирайте витата баница топла, по-приятна е така, а и кашкавалът красиво се разтегля и е мекичък.

Може да поднесете както за закуска с чаша айрян, така и за обяд или вечеря.

Ако ви остане от витата баница с шунка и кашкавал и трябва да я претопляте, не го правете в микровълнова, а в обикновена фурна.

Добър апетит!

Мини дървен валяк за тесто
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мини дървен валяк за тесто
7.80 лв.
Виж ››

Вместо да се мъчите с точилката, доверете се на този практичен дървен мини валяк, с чиято помощ тестото за пица се разточва за нула време

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар