Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Кеджери с ориз и риба

Кеджери с ориз и риба

Rosaura RiosRosaura Rios
Новак
7353317
Кеджери с ориз и риба
Снимка: Rosaura Rios
2 / 7
24/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Английско ястие с индийски корени - звучи като нещо, което искаме да опитаме още сега"

Необходими Продукти

  • сьомга - 250 г котлет
  • олио
  • черен пипер
  • яйца - 3 - 4 бр. твърдо сварени
  • масло - 50 г краве
  • лук - 1 глава
  • синап
  • розов пипер
  • куркума
  • къри
  • джинджифил - настърган
  • чесън - 2 скилидки пресовани
  • ориз - 200 г басмати
  • бульон - 500 - 600 мл рибен или зеленчуков
  • грах - 2 - 3 с.л. сварен
  • кориандър
  • лимони - 1 бр. сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се приготвя на тиган с малко олио, сол и черен пипер.

Яйцата се сваряват до готовност, като е добре жълтъкът да е малко течен.

Запържих в малко краве масло лука, нарязан на полумесеци, прибавих синапа, розов пипер, куркумата, кърито смес, добавих и малко настърган джинджифил.

В тигана с продуктите сложих и 2 пресовани чесънчета, ориза басмати и бульон около 500-600 мл (ако имате и рибен - чудесно).

При почти сготвения ориз сложих граха, накрая сложих парчетата сьомга, яйцата, обелени и нарязани на четвъртинки, кориандъра, малко лимонов сок.

Разбърквате и сервирате кеджери с ориз и риба.

Да не ви е трудно с ориза, може да си го сварите, на кутията отзад пише двата начина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: