Варени суфлета с брашно от елда и кокос

24/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо211
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се разбива яйцето с захарта, разбиваме с миксер.

Добавя се олио, прясно мляко, ванилия и какао - при мен е с кафе. Прибавя се бялото брашно, пресято с бакпулвера, а после брашното от кокос и брашно от елда.

Разбърква се с лъжица на гъста смес. В метални формички, намазнени с олио, сипваме 3/4 от обема им, защото се надуват. Отгоре се набожда парче черен шоколад.

В тенджерка сипваме малко вода и оставям на котлона да заври на 3 степен. Поставям 5 бр. чашки във водата, после доливам още вода, колкото да стигне до средата на чашките.

Захлупва се с капака на тенджерата и оставяме за 10-15 минути да ври. Внимателно се отваря капакът и пробвам с дървено шишче да няма тесто по него.

Един съвет - не ползвайте формички за еднократна употреба, леки са и плуват, трябва да са метални.

При мен отне 25 минути да стегнат. Изключих и оставих за още 5 минути, после извадих леко да се охладят.

Прокарвам с нож по края и изваждам суфлетата.

Поръсваме с пудра захар и сервираме.

Много са вкусни, опитайте и двата начина - или само с бяло, или със смес от брашно като мен!

Свършиха за нула време.

Вкусно и здравословно!

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
10.99 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар