Варени суфлета с брашно от елда и кокос

24/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо48
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч. от 200 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 100 мл
  • кафе - 1 - 2 ч.л. разтворимо или какао
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 8 с.л. с връх в оригиналната рецепта, сложих 4 с.л.
  • кокосово брашно - 3 с.л.
  • брашно от елда - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се разбива яйцето с захарта, разбиваме с миксер.

Добавя се олио, прясно мляко, ванилия и какао - при мен е с кафе. Прибавя се бялото брашно, пресято с бакпулвера, а после брашното от кокос и брашно от елда.

Разбърква се с лъжица на гъста смес. В метални формички, намазнени с олио, сипваме 3/4 от обема им, защото се надуват. Отгоре се набожда парче черен шоколад.

В тенджерка сипваме малко вода и оставям на котлона да заври на 3 степен. Поставям 5 бр. чашки във водата, после доливам още вода, колкото да стигне до средата на чашките.

Захлупва се с капака на тенджерата и оставяме за 10-15 минути да ври. Внимателно се отваря капакът и пробвам с дървено шишче да няма тесто по него.

Един съвет - не ползвайте формички за еднократна употреба, леки са и плуват, трябва да са метални.

При мен отне 25 минути да стегнат. Изключих и оставих за още 5 минути, после извадих леко да се охладят.

Прокарвам с нож по края и изваждам суфлетата.

Поръсваме с пудра захар и сервираме.

Много са вкусни, опитайте и двата начина - или само с бяло, или със смес от брашно като мен!

Свършиха за нула време.

Вкусно и здравословно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар